Hoe is een wilde kat

De wilde kat of ook wel wilde kat genoemd is een zoogdiersoort die, net als de huiskat, behoort tot de familie van de katachtigen. Het is een vleesetend dier en bestaat uit vele ondersoorten, afhankelijk van de oorsprong: Europees, Aziatisch en Afrikaans. Hoewel het een fysieke gelijkenis vertoont met de huiskat, is de wilde kat robuuster en leeft hij wild, in bossen en ver van de stad. In dit artikel vertellen we je hoe een wilde kat is.

Fysieke aspecten van de wilde kat

De wilde kat heeft een klein formaat, vergelijkbaar met het gemiddelde van de huiskatten, maar ze hebben een sterkere en sterkere lichaamsbouw en, over het algemeen, met het grotere hoofd en kortere en bredere staart. Ze meten meestal tussen 50 en 75 centimeter lang (zonder de staart te tellen), en hun gewicht varieert tussen 2, 8 en 6 kilogram, afhankelijk ook van geslacht, omdat het mannetje altijd groter is dan het vrouwtje.

De overheersende kleur in de wilde kat is grijs, met okergele of gele tonen, en donkerdere gestreepte stralen op het lichaam, naast het hebben van de buik in lichtere tinten. Het haar van de wilde kat is dik en overvloedig en de staart is kort en breed, met een soort zwarte ringen en een afgerond zwart einde.

leefgebied

De wilde kat leeft ver van de stad, in bossen en lage bergen, naast rivieren of andere vochtige gebieden. Het is een nachtdier, dat 's nachts veel van zijn activiteit uitoefent, zoals jagen of het vrouwtje in de hitte opzoeken. Normaal gesproken brengen ze tijd door tussen struiken of struiken, altijd omgeven door vegetatie, hoewel het erg moeilijk is om ze te zien.

Temperament en gedrag

De wilde kat is eenzaam en nors, houdt niet van de menselijke aanwezigheid en benadert alleen andere katten van zijn soort in tijden van hitte of om te jagen. Het is nachtelijk en de zonuren worden doorgebracht in gehurkte bomen en hoewel het nauwelijks beweegt, kan het 20 uur actief blijven en er slechts vier slapen. Hij is een goede klimmer en zwemmer, kwaliteiten die hij gebruikt om zijn prooi te jagen, en hij heeft een zeer ontwikkeld gezichtsvermogen, vooral vanwege zijn schemerachtige karakter. De wilde kat heeft een levensverwachting van ongeveer 12 jaar die in vrijheid leeft.

feeding

De wilde kat is vleesetend, en zo wild en nachtelijk als het is, gaat het erop uit om 's nachts te jagen op kleine knaagdieren, vogels uit nesten in bomen, amfibieën en konijnen. Hij eet ongeveer een halve kilo per dag en eet zelfs in bossen nooit vruchten of bladeren.